Kako istražiti i povećati zadovoljstvo i angažiranost zaposlenika?

 • Tema predavanja

  Employer branding

 • Format

  Edukacija

 • Seniority

  Beginner level

 • Predavačice

  Antea Britvić Božičković & Sara Vatralj

Budući da je danas sve više prisutan trend masovnih davanja otkaza, a zaposlenici se mnogo lakše odlučuju na promjenu radnog mjesta, postavlja se logično pitanje: provode li tvrtke istraživanje zadovoljstva svojih zaposlenika pro forme ili ga provode kvalitetno na način da postignu željeni efekt?

Ono s čime se osobe, koje u tvrtkama gdje rade žele implementirati proces mjerenja zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika, susreću jest izazov — kako uvjeriti upravu da je to itekako potrebno da bi se tvrtka dalje uspješnije razvijala?

Naše će predavačice odgovoriti na navedena pitanja, ali i dati savjete oko daljnjih koraka, odnosno, što nakon što se tvrtka odluči na istraživanje?

Govorit će o tome kako: 

– postići dobar response rate
– objasniti benefite zaposlenicima i upravi
– komunicirati rezultate
– komunicirati definirane akcijske planove
– osigurati anonimnost prilikom ispunjavanja upitnika
– interpretirati rezultate
– izraditi kvalitetne akcijske planove i definirati aktivnosti (Mjesečni Pulse upitnici za praćenje trendova)

Edukacija je namijenjena svim stakeholderima (HR zaposlenici, voditelji, uprave) koji u svojim organizacijama:

– do sada nisu provodili istraživanja zadovoljstva
– su provodili istraživanja, ali nisu zadovoljni outputima
– se do sada nisu susreli s online verzijama upitnika
– žele unaprijediti postojeći proces istraživanja.

 

 

 

Predavačice

Predavačice Predavačice Predavačice Predavačice
 • Antea Britvić Božičković
 • Sara Vatralj
 • Antea Britvić Božičković

  Antea je psiholog po struci s 10godišnjim iskustvom rada u HR-u. Glasan je zagovornik parole #HRnijekadrovska. Ujedno je zaljubljenik u praktični HR - praktična rješenja koja zaista koriste (#NištaFormeRadi). Osim iskustva u različitim procesima upravljanja ljudskim potencijalima, rad s menadžerima različitih razina joj je pomogao steći razumijevanje i business strane, što pomaže vođenju cjelovitog HR odjela. Trenutno vodi HR odjel u Degordianu, tvrci u čiji je DNA zapisana briga o zaposlenicima, njihovom zadovoljstvu i razvoju. Kroz provođenje upravo ovakvih procesa, stekla je iskustvo koje rado dijeli kroz ovu edukaciju.

 • Sara Vatralj

  Od samih početaka karijere, Sara je radila s klijentima te je bila uključena u razne oblike istraživanja u poslovanju (#SurveyAllTheWay). Dolaskom u odjel Employer Brandinga u Degordianu radila je na izradi kampanja za klijente usmjerene prema privlačenju i zadržavanju kvalitetnih zaposlenika. Time je dobila uvid u svakodnevne problematike s kojima se susreću firme i poslodavci, ali i što o njima misle njihovi zaposlenici. Razvojem Stethoscope alata usmjerila je svoj poslovni interes na osvješćivanje poslodavaca o važnosti istraživanja zadovoljstva zaposlenika te u svakodnevnom radu mnogobrojnim klijentima pomaže da postanu poslodavci koji čuju svoje zaposlenike. #NotHereToSellButShare

Prijavi se i pogledaj edukaciju