Brand Vulnerability: ili kako koristiti ranjivost u brendingu

 • Tema predavanja

  Marketing communication

 • Format

  Edukacija

 • Seniority

  Beginner level

 • Predavači:

  Kristina Ilić i Tomislav Kučina

Emotional Marketing u znanosti se popularizirao početkom 21. stoljeća kada smo brending počeli shvaćati kao odgovor na emocionalne potrebe ljudi. Istraživanja su pokazala da emocije korisnika utječu na njihove decision making procese, pa su se na tome počela zasnivati i kreativna rješenja za brendove diljem svijeta.

Komunikacija glavnih  Unique Selling Pointsa (USP) proizvoda smanjila se nauštrb storytellinga: otvorili
smo Pandorinu kutiju osjećaja. 

Međutim, svijet u kojem živimo konstantno se mijenja, zbog čega je teško dokučiti nove emocionalne potrebe ljudi. Glavna tema tih novih potreba objedinjena je ranjivošću. Kad kažemo ranjivost, ne mislimo na slabe točke kupca ili brenda, već na izloženost i otvorenost koja je subjektu potrebna da bi bio autentičan i sebi dosljedan.

U sklopu nove Detangled edukacije pričat ćemo upravo o takvoj ranjivosti, ali u kontekstu brendinga. Pokazat ćemo najbolje globalne prakse s područja brand vulnerabilityja, pa
time proniknuti i u trenutne emocionalne potrebe ljudi koje obilježavaju kulturni trenutak u kojem živimo.

Brand vulnerability je plodno tlo za razvoj brojnih i osvježavajućih kreativnih smjerova te, suprotno ustaljenom mišljenju, ne podrazumijeva slabost, već potencira snagu brenda.

Ovo je idealan content za sve kreativce žedne novih ideja, bilo da se radi o početnicima ili onim iskusnijima.

PREDAVAČI

PREDAVAČI PREDAVAČI PREDAVAČI PREDAVAČI
 • Kristina Ilić
 • Tomislav Kučina
 • Kristina Ilić

  Kreativnost je razvijala pisanjem novinskih i kreativnih tekstova, analitiku provođenjem terenskih istraživanja, a kulturne je promjene pratila kroz leće antropološke znanosti. Taj ju je spoj naposljetku doveo do digitalnog marketinga. Marketinški je svijet upoznala radom na manjim, domaćim brendovima, a 2018. godine postala je Junior Social Media Manager u Degordianu. Njena Social Media karijera nedavno je okrunjena titulom CM-a godine koju je osvojila zbog razvoja Sensation strategije. Danas je na poziciji Creative Strategista koja joj, kažu kolege, najbolje stoji. U slobodno vrijeme inspirira se vikend getawayima, dobrim knjigama i jednako dobrom glazbom. Jutrima je nemojte pitati kako je jer vam neće odgovoriti.

 • Tomislav Kučina

  Ako njegovu karijeru gledamo u brojkama, ona izgleda ovako: 23 godine, 3 kave dnevno, isto toliko godina u industriji i previše kampanja da bismo brojili. Našem Social Media timu se pridružio prije nešto više od dvije godine kao praktikant, a danas obnaša dužnost Junior Social Media Managera, lokalnog pop connoisseura, tviteraša te odnedavno Mlade nade HUOJ-a. Kada ne lovi zalaske sunca po obali ili objavljuje selfije iz teretane, prati najaktualnije trendove na TikToku i šapće generaciji Z kao Social Media Copywriter na brendu Sensation, što je česta tema raznih digitalnih kuloara.

Ispuni formu i pogledaj edukaciju